Haydari
Malzemeler
- 3 çay bardağı süzme yoğurt
- Yarım demet dereotu
- 2 ya da 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Süzme yoğurdunuzu derin bir kabın içine alın. İçine rendelemiş olduğunuz sarımsakları ekleyin. Ardından ince ince kıymış olduğunuz dereotunu ilave edin. Bir tutam kadar üzerine süs için ayırın. Son olarak da zeytinyağı ve tuzunu ekleyin.
Arnavut Ciğeri
Malzemeler
- Yarım kilo ciğer
- 3 ya da 4 tane patates
- Maydanoz
- 2 tane Soğan
- Un
- Tuz
Yapılışı
Patatesleri küp küp keserek kızartın. Ciğerleri bir kaba alıp unlayın ve süzgeçte fazla ununu eleyin. Ciğerleri de kızarttıktan sonra soğanı, maydanozu patatesi ve tuzu ilave ederek servis edin.
Karides Güveç
Malzemeler
- Yarım kilo karides
- 2 domates
- 1 küçük soğan
- 1 adet biber
- Kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım bardak su
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurun ve karidesleri ekleyin. Küp küp kestiğiniz domatesleri ve kare şeklinde kestiğiniz biberleri de ilave edin. Tuz, karabiber ve suyu da ilave ederek 5 dakika pişirin. Kullanacağınız kaba koyup üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. Fırında da üzeri kızarana kadar pişirin.
Fava
Malzemeler
- 250 gram iç bakla
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Limon suyu
Yapılışı
Bir gece önceden ıslatılan baklayı tencereye koyun. Soğanı, havucu, sarımsağı küçük küçük kesin ve tencereye ekleyin. Malzemelerin üstünü su geçecek kadar doldurun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra zeytinyağını ve tuzunu ilave edin. Karıştırarak ezip püre haline getirelim. Servis tabağına alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra yine üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirelim.
Patlıcan Salatası
Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 ya da 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra bıçak yardımıyla bir kaç delik açın. Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra közleyin. Patlıcanları kaşık yardımıyla temizleyin. Temizlediğiniz patlıcanları iri iri doğrayın ve derin bir kaba alın. İçerisine yoğurt, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
Meksika Fasulyesi Salatası
Malzemeler
- 1 su bardağı jalapeno biber turşusu
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 2 su bardağı meksika fasulyesi
- 1 adet közlenmiş biber
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1 küçük havuç
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- Yarım demetten az maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
Meksika fasulyesini derin bir kaba alın. Diğer malzemeleri küp küp keserek kabın içine ilave edin. Son olarak zeytinyağını, limon suyunu ve tuzunu ilave ederek servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder