31 Aralık 2014 Çarşamba

Yılbaşı İçin Pratik Mezeler

Haydari


Malzemeler

- 3 çay bardağı süzme yoğurt
- Yarım demet dereotu
- 2 ya da 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılışı

Süzme yoğurdunuzu derin bir kabın içine alın. İçine rendelemiş olduğunuz sarımsakları ekleyin. Ardından ince ince kıymış olduğunuz dereotunu ilave edin. Bir tutam  kadar üzerine süs için ayırın. Son olarak da zeytinyağı ve tuzunu ekleyin.

Arnavut Ciğeri 


Malzemeler

- Yarım kilo ciğer 
- 3 ya da 4 tane patates
- Maydanoz
- 2 tane Soğan 
- Un
- Tuz

Yapılışı

Patatesleri küp küp keserek kızartın. Ciğerleri bir kaba alıp unlayın ve süzgeçte fazla ununu eleyin. Ciğerleri de kızarttıktan sonra soğanı, maydanozu patatesi ve tuzu ilave ederek servis edin.

Karides Güveç 


Malzemeler 

- Yarım kilo karides
- 2 domates 
- 1 küçük soğan 
- 1 adet biber 
- Kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım bardak su 
- Tuz
- Karabiber

Yapılışı

Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurun ve karidesleri ekleyin. Küp küp kestiğiniz domatesleri ve kare şeklinde kestiğiniz biberleri de ilave edin. Tuz, karabiber ve suyu da ilave ederek 5 dakika pişirin. Kullanacağınız kaba koyup üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. Fırında da üzeri kızarana kadar pişirin. 

Fava


Malzemeler 

- 250 gram iç bakla
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet havuç 
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz 
- Limon suyu 

Yapılışı

Bir gece önceden  ıslatılan  baklayı tencereye  koyun. Soğanı, havucu, sarımsağı küçük küçük kesin ve tencereye ekleyin. Malzemelerin üstünü su geçecek kadar doldurun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra zeytinyağını ve  tuzunu ilave edin. Karıştırarak ezip püre haline getirelim. Servis tabağına alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra yine üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirelim.

Patlıcan Salatası


Malzemeler

- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 ya da 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu 
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra bıçak yardımıyla bir kaç delik açın. Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra közleyin. Patlıcanları kaşık yardımıyla temizleyin. Temizlediğiniz patlıcanları  iri iri doğrayın ve derin bir kaba alın. İçerisine yoğurt, sarımsak,  limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. 

Meksika Fasulyesi Salatası 


Malzemeler

- 1 su bardağı jalapeno biber turşusu 
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 2 su bardağı meksika fasulyesi
- 1 adet közlenmiş biber
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1 küçük havuç
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım limonun suyu 
- 2 diş sarımsak
- Yarım demetten az maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz

Yapılışı 

Meksika fasulyesini derin  bir kaba alın. Diğer malzemeleri  küp küp keserek  kabın içine ilave edin. Son  olarak  zeytinyağını, limon suyunu ve tuzunu ilave ederek servis yapınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder