15 Şubat 2015 Pazar

Yufkadan Antep Katmeri


Malzemeler 

- 1 adet yufka
- 1 rulo kaymak
- 3 çorba kaşığı boziç (toz antep fıstığı)
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı toz şeker 

Yapılışı

Yufkayı tezgahta açın, 1,5 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Yufkanın içini erittiğiniz tereyağıyla fırça yardımıyla yağlayın. Kaymaktan ufak ufak parçalar alarak tüm yufkaya yayın ve toz şekeri her yerine gelecek şekilde serpin. Son olarak üzerine boziçi serpin ve yufkayı kare şekilde katlayın. Tavada önlü arkalı pişirin. Dilerseniz içine serptiğiniz boziçten ayırarak servis esnasında üzerine de kullanabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder