2 Nisan 2015 Perşembe

Tencerede Fincan Kek


Malzemeler

- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao 
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu 
- Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Kek malzemelerini çırparak hamurunu hazırlayın. Kek fincanlarını yağlayarak hamuru eşit şekilde fincanlara  paylaştırın. Fincanlar sığacak şekilde tencereye yerleştirin ve bardakların yarısına  gelecek kadar su ile doldurun. Kapağını kapatmadan pilav demler gibi üzerini bez ile örtün ki çıkan buhar keklerinize damlamasın. Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, ardından kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Fincanları ters çevirip çıkarın ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder