Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Kek malzemelerini çırparak hamurunu hazırlayın. Kek fincanlarını yağlayarak hamuru eşit şekilde fincanlara paylaştırın. Fincanlar sığacak şekilde tencereye yerleştirin ve bardakların yarısına gelecek kadar su ile doldurun. Kapağını kapatmadan pilav demler gibi üzerini bez ile örtün ki çıkan buhar keklerinize damlamasın. Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, ardından kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Fincanları ters çevirip çıkarın ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder