6 Ağustos 2015 Perşembe

Evde Ketçap Nasıl Yapılır ?


Malzemeler

- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek  kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı nişasta 
- 2 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi

Yapılışı

Domateslerin  kabuklarını soyup robottan geçirin ve yağını eklediğiniz tencerede pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta salçayı ve  nişastanın yarısını ekleyip karıştırın, diğer yarısını da pişmekte olan domateslere ilave edin. Tuz ve şekeri de tencereye ekliyoruz. Sarımsağı çatal  veya kürdan yardımı ile delerek tencereye bırakın. Elma sirkesini ve karanfili de  ilave edin. Altını kapatmaya yakın salçayı ekleyip kaynatıyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder